Een durp vol trekkers 26 mei

Op zaterdag 26 mei stroomde ons dorpje vol met oude tractoren. Deze werden rond de kerk en op de Walravenstraat geparkeerd.
Wat was er aan de hand ? Wel de Oldtimer Trekker & Motorclub hield een rondrit over Walcheren. De organisatoren Henk de Troije en Kees de Loof hadden deze keer voor Walcheren gekozen en daar kwam Nieuwland ook in voor om er een pauze in te lassen.
Zij hadden ruim tevoren al contact de Dorpsvereniging gehad over de mogelijkheid om dit te realiseren. Van onze zijde werd het dan ook toegejuicht, want zoiets is altijd het bekijken waard.
De stoet werd om 14.45 uur verwacht maar dit werd een half uurtje later, mede omdat één van de tractoren maximaal 15 km per uur kan rijden. Maar na wat langere wachttijd kwamen ze onder luid geronk en de nodige dampen het dorp binnen en werden keurig geparkeerd. Waarna ze door diverse dorpsgenoten werden bekeken.

In totaal waren er 88 tractoren van verschillende merken, Mc Cormick, Farmal, Bolinder Munktel, Zetor, LANZ, die het meeste opvielen en nog veel andere. Het zijn veel tractoren van rond 1960, dit was de bloeiperiode van de mechanisatie.

Na een half uurtje vertrok de stoet weer om verder te rijden richting Arnemuiden. Al met al een mooi evenement.
Meer informatie op www.trekkermuseum-otmmz.nl en klik op de link "Foto's toertocht 2012".

Tekst en foto's: Ko de Visser

Uit dorpskrant juni 2012